Παρασκευή, 15 Οκτωβρίου 2010

«Ένα απόσπασμα βιβλίου από το παρελθόν, που αποτυπώνει ένα πιθανό σενάριο για το μέλλον»


Πριν από δέκα και πλέον χρόνια, τότε που γινόταν πολλή συζήτηση για τη συνθήκη Σένγκεν και το “φακέλωμα” που αυτή συνεπαγόταν, είχε εκδοθεί και το βιβλίο του ιερομονάχου Χριστοδούλου Αγιορείτου “Στη δύση της ελευθερίας” (Αγιον Όρος 1997). Το “φακέλωμα” που υφιστάμεθα συνεχώς αυξάνεται και τα σενάρια γίνονται εφιαλτικά. Η σχετική συζήτηση επανήλθε προσφάτως στο προσκήνιο, με αφορμή την επικείμενη “Κάρτα του Πολίτη”. Με την ευκαιρία, λοιπόν, ανέσυρα ένα χαρακτηριστικό παράδειγμα φακελώματος [και δεν έχει καθόλου σημασία, βεβαίως, ότι αναφέρεται σε ελληνικές δραχμές…] από το προαναφερθέν βιβλίο.

«Ο ΝΕΟΣ ΤΡΟΠΟΣ ΣΥΛΛΟΓΗΣ ΚΑΙ ΕΠΕΞΕΡΓΑΣΙΑΣ ΔΕΔΟΜΕΝΩΝ

Μερικοί δεν έχουν καταλάβει πώς θα συλλέγονται και θα καταχωρούνται τα προσωπικά τους δεδομένα και νομίζουν πώς θα υπάρχουν κάποιοι άνθρωποι πού θα τούς παρακολουθούν με τον παλιό “παραδοσιακό” τρόπο. Γι' αυτό, εδώ θα πούμε δυό λόγια για το καινούριο παγκόσμιο οικονομικό σύστημα, πού σιγά -σιγά επιβάλλεται και δημιουργεί την αχρήματη κοινωνία. Σκοπός όσων το προωθούν είναι να αντικατασταθεί το μετρητό χρήμα μ' έναν κωδικό αριθμό. Θέλουν να δώσουν στον κάθε άνθρωπο ένα μοναδικό στον κόσμο ενιαίο κωδικό αριθμό, πού να μην τον έχει δεύτερος άνθρωπος πάνω στη γη. 0 κωδικός αυτός δίνεται σε πρώτο στάδιο σε μία κάρτα ή στην ηλεκτρονική ταυτότητα και σταδιακά μεταφέρεται στο χέρι η στο μέτωπο. Χρήματα σε λίγο θα απαγορεύεται να κυκλοφορούν σε μορφή μετρητών κι όποιος επιδεικνύει “ρευστό χρήμα” θα τιμωρείται. Κι αυτό θα γίνεται με την πρόφαση ότι θα θέλουν να ελέγχουν τις παράνομες συναλλαγές. Ταυτόχρονα όμως θα ελέγχουν κάθε συναλλαγή.

Το σύστημα, λοιπόν, θα δουλεύει ως έξης: Όποια οικονομική συναλλαγή θα κάνει ο άνθρωπος θα γίνεται βάσει του ενιαίου κωδικού τής ταυτότητάς του, της κάρτας του η του όποιου μικροτσίπ στο χέρι η στο μέτωπό του και με ηλεκτρονικό τρόπο. π.χ. ο κ. Δημήτριος Καραντίνος δουλεύει σε μία επιχείρηση. Όταν πρόκειται να πληρωθεί στο τέλος του μήνα μεταφέρονται από το λογαριασμό του αφεντικού του στον δικό του -ο όποίος φέρει τον κωδικό αριθμό 520.1578349 και είναι ο προσωπικός του κωδικός αριθμός- το ποσόν των 300.000 Δρ., πού είναι ο μισθός του. Την επόμενη μέρα ο κ. Καραντίνος ελέγχει αν έχει μεταφερθεί στον κωδικό του το ποσόν του μισθού του και διαπιστώνει ότι όντως έχει τοποθετηθεί. Γνωρίζοντας ότι έχει αυτά τα χρήματα στο λογαριασμό του, κάνει διάφορες συναλλαγές, πάντα με ηλεκτρονικό τρόπο και χρεώνοντας το κάθε ποσόν στον κωδικό του. Δηλαδή, μεταφέρεται ηλεκτρονικά σε κάθε συναλλαγή του το ανάλογο ποσόν από τον δικό του κωδικό στον κωδικό του συναλλασσομένου. Οι κωδικοί, όταν γίνονται συναλλαγές, συνδέονται με την τράπεζα μεσώ ηλεκτρονικών μηχανημάτων on line κι έτσι καταγράφεται κάθε μεταβολή πού παρουσιάζει ο κάθε κωδικός, για να αποδίδεται κατόπιν λεπτομερής λογαριασμός στον κάτοχο, αλλά συγχρόνως, και για να δίδονται ακριβείς πληροφορίες στις διάφορες υπηρεσίες που τις ζητούν. Άς δούμε, λοιπόν, πώς καταγράφεται στον υπολογιστή της εθνικής τράπεζας πληροφοριών η κίνηση μιας μέρας ενός κωδικού αριθμού:

ΕΘΝΙΚΗ ΤΡΑΠΕΖΑ ΠΛΗΡΟΦΟΡΙΩΝ

ΑΠΟΡΡΗΤΟ ΦΥΛΛΟ ΗΜΕΡΗΣΙΑΣ ΕΠΙΤΗΡΗΣΗΣ 18 ΜΑΡΤΙΟΥ 1998

ΠΡΟΣΩΠΙΚΟΣ ΚΩΔΙΚΟΣ 520.1578349

ΥΠΟΚΕΙΜΕΝΟ ΔΕΔΟΜΕΝΩΝ: Καραντίνος Δημήτριος

ΗΛIΚΙΑ: 40 ετών

ΔΙΕΥΘΥΝΣΗ ΚΑΤΟΙΚΙΑΣ: Κερασούντος 167 Ζ, Καλαμαριά Ν. Θεσσαλονίκης

ΕΡΓΑΣIΑ: Λογιστής της εταιρείας ALFΑ

ΟΙΚΟΓΕΝΕΙΑΚΗ ΚΑΤΑΣΤΑΣΗ: Παντρεμένος και πατέρας ενός παιδιού... (και υπόλοιπα καταχωρημένα προσωπικά δεδομένα

ΣΥΛΛΟΓΗ ΔΕΔΟΜΕΝΩΝ ΤΗΣ 18ης ΜΑΡΤΙΟΥ 1998

5.45π.μ. "Έβαλε 10.000 Δρ. βενζίνη της Shell στο πρατήριο Μ. Μπότσαρη 28.

7.15π.μ. Τηλεφώνησε στο 222777. κλήση μιας μονάδας 20 Δρχ.

7.17π.μ. Τηλεφώνησε στο 355872. κλήση μιας μονάδας 20 Δρχ.

7.35π.μ. 'Αγόρασε μία σπανακόπιτα 300 Δρχ. κι έναν καφέ 120 Δρχ. από το κατάστημα “το Στέκι>, 'Εγνατίας 118.

10.40π.μ. 'Από το πρακτορείο “ΑΝΤΖΕΛΑ” έβγαλε αεροπορικό εισιτήριο για την 'Αθήνα με την πτήση 925 στις 9.00 μ.μ.

2.30μ.μ. Γευμάτισε στο εστιατόριο “Νησιώτικο”, Σμύρνης 157. Έφαγε: καλαμαράκια τηγανητά = 1800 Δρχ., χόρτα = 300 Δρχ., ψωμί = 100 Δρχ. Κατανάλωσε ένα κιλό κρασί “0 Οίνος”, λευκό ξηρό = 750δρχ.

5.30μ.μ. 'Αγόρασε την εφημερίδα “Αλήθεια” 200 δρχ. και το περιοδικό “'Εθνικός 'Αγώνας” 1.000 δρχ.

6.00μ.μ. Τηλεφώνησε στο ΟΙ-8557672. Διάρκεια τηλεφωνήματος 7 λεπτά. Χρέωση 620 δρχ.

6.15μ.μ. Στην καφετέρια “Κερκίνη”, Τσιμισκή 43, ήπιε ένα ουίσκι 900 δρχ.

6.55μ.μ. 'Αγόρασε από το κατάστημα “LILA”, 'Αγίας Σοφίας 19, μία φόρμα για μωρά ηλικίας μέχρι 4 μηνών, άξίας 7.500 δρχ.

8.40μ.μ. Από το κατάστημα “Ελλάς”, πού βρίσκεται στο αεροδρόμιο “Μακεδονία” στη Θεσσαλονίκη, αγόρασε μία σοκολάτα υγείας 300 δρχ. κι ένα πακέτο τσιγάρα GOLD 550 δρχ.

10.30μ.μ. Πλήρωσε 2.500 δρχ. στο ταξί με αριθμό ΑΒΕ 3583.

ΤΕΛΟΣ ΚΑΤΑΓΡΑΦΗΣ ΗΜΕΡΗΣΙΑΣ ΕΠΙΤΗΡΗΣΗΣ

ΗΜΕΡΗΣΙΑ ΕΠΕΞΕΡΓΑΣΙΑ ΔΕΔΟΜΕΝΩΝ ΤΟΥ ΥΠΟΛΟΓΙΣΤΗ

ΤΗΣ ΤΡΑΠΕΖΑΣ ΠΛΗΡΟΦΟΡΙΩΝ

Αγόρασε σήμερα 10.000 δρχ. βενζίνη. Αυτόν το μήνα συνολικά έχει αγοράσει 50.000 δρχ. βενζίνη. Προτιμά τη Shell. Προφανώς, εκτός από το ότι πηγαίνει στην εργασία του, πού βρίσκεται σε απόσταση 20 χλμ. από την κατοικία του, πρέπει να πηγαίνει και κάπου άλλου. Τη βενζίνη την αγόρασε στις 5.45 π.μ. Το ωράριο εργασίας του αρχίζει στις 8.30 π.μ. Σίγουρα ξεκίνησε τόσο νωρίς, γιατί κάπου ήθελε να πάει. Από προηγούμενες φορές έχει καταγραφεί ότι γύρω στις 7.00 π.μ. αγόρασε κάποια χριστιανικά βιβλία από την έκθεση του Ί. Ν. Ταξιαρχών. Μάλλον εκείνο το δίωρο πού μεσολαβεί εκκλησιάζεται. Είναι χριστιανός και συμμετέχει σε λειτουργίες.

Βλέπουμε ότι μεταξύ της δουλειάς του και του δίωρου πού μεσολαβεί, πάντα περίπου στις 7.35, αγοράζει από το συγκεκριμένο κατάστημα, “το Στέκι”, σπανακόπιτα και καφέ. Το κατάστημα βρίσκεται πλησίον του ναού των Ταξιαρχών, πράγμα πού επιβεβαιώνει τα δεδομένα.

Το τηλέφωνο με αριθμό 222777 , στο όποίο τηλεφώνησε στις 7.15 π.μ., ανήκει στο βουλευτή του ΠΑ.ΣΟ.Κ., Κ... Β..., άνθρωπο γνωστό για τις θέσεις του υπέρ της 'Εκκλησίας και με γνώμη ενάντια στη συνθήκη Σένγκεν. Στο παρελθόν ήταν πρόξενος αντιδράσεων για τη συνθήκη και με τα γραφόμενά του είχε αναστατώσει πολύ κόσμο και είχε θεωρηθεί επικίνδυνος για την εθνική ασφάλεια.

Το τηλέφωνο 355872, πού έκανε στις 7.17 π.μ., ανήκει στην κ. Μαρία Καλογεροπούλου, μητέρα του αγιορείτη ιερομόναχου Αθανασίου, γνωστού για τις αντιευρωπαϊκές ιδέες του εναντίον της συνθήκης Σένγκεν και συγγραφέα πολλών ανάλογων βιβλίων, με τα οποία κατά το παρελθόν αναστάτωσε πολύ κόσμο. Έχει θεωρηθεί πώς είναι επικίνδυνος και έχει οριστεί να τελεί υπό διακριτική παρακολούθηση, επειδή υπάρχει ή υπόνοια ότι μπορεί να ξαναμιλήσει στο μέλλον και να ξεσηκώσει τον κόσμο.

Από τα δύο αυτά τηλεφωνήματα υπάρχουν βάσιμες υπόνοιες ότι ο Δημήτρης Καραντίνος συνεργάζεται με στοιχεία ανατρεπτικά και κρίνεται ύποπτος ότι είναι επικίνδυνος για την εθνική ασφάλεια. Επιβάλλεται να τεθεί υπό διακριτική παρακολούθηση.

Μέχρι τώρα, κατά τη διάρκεια του τρέχοντος έτους, έχει κάνει τρία ταξίδια Στην Αθήνα. Η εργασία του δεν το δικαιολογεί. Προφανώς πηγαίνει για ιδιωτικές υποθέσεις και συναντήσεις. Πάντα φεύγει την Παρασκευή το βράδυ, πού σημαίνει ότι εκμεταλλεύεται το Σαββατοκύριακο και δεν θέλει να παίρνει άδεια από τη δουλειά του ούτε προφανώς και να το γνωρίζουν.

Στο γεύμα του φαίνεται ότι πάντα την Τετάρτη και την Παρασκευή τρώει νηστίσιμα. Αυτό επιβεβαιώνει ότι είναι συνειδητός χριστιανός και ακολουθεί το τυπικό της "Εκκλησίας. Έχει όμως κάποιο πάθος με το κρασί. Σε κάθε γεύμα καταναλώνει περίπου ένα κιλό και είναι επικίνδυνος κατά την οδήγηση, αφού οδηγεί σχεδόν πάντα μετά το γεύμα έχοντας πιει. Όταν γίνεται έλεγχος από την τροχαία, συνίσταται να τον υποβάλλουν σε αλκοτέστ.

Είναι σταθερός αναγνώστης της εφημερίδας “Αλήθεια” και του περιοδικού “Εθνικός "Αγώνας”, γνωστού ότι εξυπηρετεί μόνο εθνικά συμφέροντα και ευμενώς διακειμένου προς την Εκκλησία. Εχει χαρακτηριστεί ως περιοδικό εθνικιστικού περιεχομένου, πού υπερασπίζει ορθόδοξες θέσεις. Αντιστρατεύεται δε την όποια υπερεθνική ιδέα και μετατόπιση εξουσιών, πράγμα το όποίο πολύ μας δυσκόλεψε στο παρελθόν. Οι συγγραφείς και έκδότες του τελούν υπό διακριτική παρακολούθηση.

Απ' αυτά συνάγεται το προαναφερόμενο συμπέρασμα και επαληθεύονται οι υπόνοιες ότι πρόκειται για άνθρωπο πού έχει προδιάθεση να αντιδράσει και του αρέσει να ενημερώνεται από άτομα πού έχουν βεβαρημένο εθνικιστικό παρελθόν.

Το τηλέφωνο με αριθμό ΟΙ-8557672 ανήκει στο δημοσιογράφο Γροσιάδη Κωνσταντίνο, αρθρογράφο της εφημερίδας “Αλήθεια”. Είναι γνωστός για την ελευθεροστομία του και τις κινήσεις του εναντίον της συνθήκης Σένγκεν. Είναι αντιευρωπαϊστής και υπερασπίζει μόνο τα συμφέροντα της πατρίδας του, μαχόμενος πάντα ενάντια στη δική μας υπερεθνική εξουσία. Γι' αυτό παρακολουθείται διακριτικά από το S.I.S. (σύστημα πληροφοριών Σένγκεν). Θεωρείται ύποπτος για υποκίνηση νέων σε αντίδραση εναντίον μας. Τελευταία απέκτησε ένα κοριτσάκι και γι' αυτό, φαίνεται, ο Καραντίνος αγόρασε τη φόρμα για μωρά. Τα χρήματα πού πλήρωσε στο ταξί, 2.500 δρχ., είναι μία επιπρόσθετη μαρτυρία ότι ο προορισμός του ήταν εκεί, διότι από το αεροδρόμιο μέχρι την Κηφισιά, όπου διαμένει ο Γροσιάδης, το ταξί γράφει 2.500 δρχ. Πληροφορίες επίσης μπορούμε να συλλέξουμε κι από τον οδηγό του ταξί -γιατί έχουμε τον κωδικό του- για το πού ακριβώς τον κατέβασε.

Υ.Γ. Αύριο το πρωί, με την πρώτη συναλλαγή πού θα κάνει, θα διαπιστωθεί αν όντως βρίσκεται στην περιοχή αυτή.

ΤΕΛΟΣ ΗΜΕΡΗΣΙΑΣ ΕΠΕΞΕΡΓΑΣΙΑΣ ΔΕΔΟΜΕΝΩΝ ΥΠΟΛΟΓΙΣΤΗ

Όλες Οι πιο πάνω διευθύνσεις, τα τηλέφωνα και τα ονόματα είναι εικονικά. Χρησιμοποιούνται απλώς για μία παραστατική, ενημέρωση του πώς θα συλλέγονται καθημερινά -με βάση τον κωδικό αριθμό μας- όλες οι πληροφορίες, ακόμη και των ευαίσθητων δεδομένων μας.

Φυσικά, όσοι γνωρίζουν την τεχνολογία των ηλεκτρονικών υπολογιστών έχουν υπ' όψιν τους ότι στον κωδικό αριθμό του κάθε ανθρώπου υπάρχει ή δυνατότητα καταχώρησης πολλών ηλεκτρονικών σελίδων για όλα τα θέματα πού μας αφορούν. Μπορεί κανείς, για παράδειγμα, να πάει στον κωδικό μας και στο αρχείο “υγεία”. Εκεί, στην οθόνη του υπολογιστή, μπορεί να δει όλο το ιστορικό της υγείας μας από τότε πού γεννηθήκαμε: Τι ασθένειες περάσαμε, την ομάδα αίματός μας, το D.N.A. μας, από ποίες χρόνιες παθήσεις πάσχουμε, πότε και πόσες εισαγωγές έχουμε κάνει σε νοσοκομεία, για ποιό λόγο και πόσες μέρες νοσηλευθήκαμε, ποιός γιατρός μας παρακολουθεί, τι φάρμακα παίρνουμε και ο,τιδήποτε μπορεί να έχει σχέση με την υγεία μας.

Αν π.χ. ή εφορία πηγαίνει στο αρχείο των “οικονομικών” μας στο τέλος κάθε έτους, συγκεντρώνοντας όλες τις οικονομικές συναλλαγές μας θα κάνει μόνη της τη φορολογική μας δήλωση και θα μας τη στέλνει μόνο να την υπογράψουμε ή απλώς θα μας ζητά το φόρο πού οφείλουμε να πληρώσουμε. Φυσικά, με τη βοήθεια του υπολογιστή θα γίνεται σύγκριση της οικονομικής κατάστασής μας μ' εκείνη της προηγούμενης χρονιάς. Επίσης θα υπάρχει ή δυνατότητα να γίνεται έλεγχος κατά πόσον αυτά πού ξοδεύουμε είναι ανάλογα με αυτά πού εισπράττουμε. Το ίδιο θα ισχύει και για διάφορα αλλά θέματα, τα όποία δεν θ' αναπτυχθούν εδώ.

Θα υπάρχουν τόσα αρχεία στον κωδικό μας, ώστε θα μπορούν να καταχωρηθούν δεδομένα από κάθε δραστηριότητα και πλευρά της προσωπικής μας ζωής, πού θα γίνεται διάφανη. Από παντού θα συλλέγονται στοιχεία και θα καταχωρούνται στον προσωπικό μας κωδικό, στην κεντρική εθνική τράπεζα πληροφοριών, απ’ όπου θα διοχετεύονται στην ευρωπαϊκή τράπεζα πληροφοριών.

Γενικά, όπως ήδη θα συμπεράνατε, καταργείται ακόμα και η εντολή του Κυρίου, η οποία λέει ότι δεν πρέπει η αριστερά μας να γνωρίζει τι ποιεί ή δεξιά μας. Τα πάντα θα είναι γνωστά στην Αρχή και όπου εκείνη κρίνει θα παρέχει το προϊόν της συλλογής των δεδομένων.

Ταυτόχρονα εγκαθιδρύεται το παγκόσμιο σύστημα ελέγχου με τη βοήθεια του συστήματος παγκόσμιου εντοπισμού μέσω δορυφόρων κ.λ.π. Πάνω στα αυτοκίνητα, στα ζώα, στους ανθρώπους τοποθετείται ο κωδικός υπό μορφή μικροτσίπ, ώστε να εντοπίζεται αμέσως σ' όποια γωνιά της γης κι αν βρίσκεται κανείς.

Καθένας, λοιπόν, πού δεν κλείνει τα μάτια του, βλέπει ότι βρισκόμαστε λίγο πριν την κατάλυση της ελευθέριας του ανθρώπου και ότι παίρνει πλέον σάρκα και οστά το σύστημα εκείνο μιας προηγμένης τεχνολογίας με όλα τα χαρακτηριστικά πού δίνονται στο ΙΓ' κεφάλαιο της Αποκαλύψεως. Το σύστημα αυτό θα ασκεί το δημόσιο έλεγχο, “ίνα μή τις δύνηται αγοράσαι ή πωλήσαι ει μη ο έχων το χάραγμα, το όνομα του θηρίου ή τον αριθμόν του ονόματος αυτού...” (Αποκ. ΙΓ’ 17). Μπορείτε να φανταστείτε τι τρομερή εξόντωση θα είχαμε υποστεί, αν στο παρελθόν οι δικτάτορες τύπου Χίτλερ είχαν στα χέρια τους μιας τέτοιας μορφής τεχνολογία, ώστε να ελέγχουν την κάθε συναλλαγή μας και να εντοπίζουν ανά πάσα στιγμή που ακριβώς βρισκόμαστε πάνω στον πλανήτη;»

[Απόσπασμα από το βιβλίο του ιερομονάχου Χριστοδούλου Αγιορείτου “Στη δύση της ελευθερίας”, Αγιον Όρος 1997, σελ. 52-58]

Δεν υπάρχουν σχόλια: