Σάββατο 11 Σεπτεμβρίου 2010

To φαρμακείο του Θεού


…Την επόμενη φορά που θα κάτσεις να φας, μπορεί να εκπλαγείς από το γεγονός ότι πολλά από τα τρόφιμα που τρώμε είναι παρόμοια με ζωτικά όργανα του σώματός μας, και στην πραγματικότητα μας παρέχουν θρεπτικά συστατικά που βοηθούν στην καλή λειτουργία των εν λόγω οργάνων! Αυτά τα τρόφιμα είναι καλύτερα και πιο δυναμωτικά όταν τρώγονται ωμά.

Ο Θεός μας άφησε στοιχεία για το ποιες τροφές βοηθούν κάθε μέρος του σώματός μας! Το φαρμακείο του Θεού!


Μία φέτα καρότο μοιάζει με μάτι ανθρώπου. Η κόρη, η ίριδα και οι ακτινωτές γραμμές θυμίζουν ακριβώς το ανθρώπινο μάτι... Και ναι! Η επιστήμη τώρα δείχνει ότι τα καρότα βοηθούν πολύ στην αιμάτωση καθώς και στην καλή λειτουργία των ματιών!

Η τομάτα έχει 4 κοιλότητες και είναι κόκκινη. Η καρδιά έχει 4 κοιλότητες και είναι κόκκινη. Όλες οι έρευνες έχουν δείξει ότι οι τομάτες είναι γεμάτες με λυκοπένιο, άρα είναι πραγματικά πολύ ωφέλιμη τροφή για την καρδιά και για το κυκλοφορικό!

Τα σταφύλια κρέμονται σε ένα τσαμπί που έχει το σχήμα της καρδιάς. Κάθε σταφύλι μοιάζει με ερυθροκύτταρο και όλη η σύγχρονη έρευνα δείχνει ότι και τα σταφύλια επίσης είναι μια τροφή που τονώνει την καρδιά και την κυκλοφορία του αίματος!

Το καρύδι μοιάζει με ένα μικρό εγκέφαλο με το αριστερό και το δεξί ημισφαίριο, αλλά και την παρεγκεφαλίδα. Ακόμα και οι πτυχές ή οι αναδιπλώσεις πάνω στο καρύδι είναι ακριβώς όπως ο φλοιός του εγκεφάλου. Τώρα ξέρουμε ότι τα καρύδια βοηθούν να αναπτυχθούν πάνω από 30 νευροδιαβιβαστές της εγκεφαλικής λειτουργίας!

Τα φασόλια μπορούν να θεραπεύσουν και να βοηθήσουν να διατηρηθεί η λειτουργία των νεφρών και όντως, το σχήμα τους μοιάζει πάρα πολύ με το ανθρώπινο νεφρό!

Το σέλινο, το λευκό λάχανο "bok choy", το ραβέντι κ.ά. θυμίζουν οστά. Αυτά τα λαχανικά στοχεύουν ειδικά στα κόκαλα. Τα κόκαλα περιέχουν 23% νάτριο και αυτά τα λαχανικά περιέχουν 23% νάτριο. Εάν δεν παίρνεις αρκετό νάτριο από τη διατροφή σου, το σώμα σου αντλεί το νάτριο από τα οστά κι έτσι τα κάνει αδύναμα. Αυτές οι τροφές αναπληρώνουν τις ανάγκες του σκελετού σου!

Το αβοκάντο, οι μελιτζάνα και το αχλάδι στοχεύουν στην καλή λειτουργία της μήτρας και του τραχήλου της γυναίκας και μοιάζουν πολύ με αυτά τα όργανα. Οι έρευνες έχουν δείξει ότι όταν μια γυναίκα τρώει 1 αβοκάντο τη βδομάδα, αυτό εξισορροπεί τις ορμόνες, μειώνει το ανεπιθύμητο βάρος της γέννας και προλαμβάνει τον καρκίνο του τραχήλου της μήτρας. Το αβοκάντο χρειάζεται ακριβώς 9 μήνες για να αναπτυχθεί από άνθος σε ώριμο φρούτο!

Τα σύκα είναι γεμάτα από σπόρους και μεγαλώνουν σε ζεύγη. Τα σύκα αυξάνουν την κινητικότητα του σπέρματος των αντρών, αυξάνουν τον αριθμό των σπερματοζωαρίων, και συμβάλλουν στην αντιμετώπιση της στειρότητας!

Οι γλυκοπατάτες μοιάζουν με το πάγκρεας και πράγματι εξισορροπούν το γλυκαιμικό δείκτη των διαβητικών!

Οι ελιές ενισχύουν την υγεία και την καλή λειτουργία των ωοθηκών της γυναίκας. Τι σας θυμίζει το σχήμα τους;

Το πορτοκάλι, το γκρέιπφρουτ, και άλλα εσπεριδοειδή θυμίζουν τους αδένες του μαστού της γυναίκας, και πράγματι βοηθούν την υγεία των μαστών και την κυκλοφορία της λέμφου μέσα και έξω από το στήθος!

Τα κρεμμύδια μοιάζουν με τα κύτταρα του σώματός μας। Η έρευνα έχει δείξει ότι τα κρεμμύδια βοηθούν στο να αποβάλλονται τα άχρηστα υπολείμματα από όλα τα κύτταρά μας κι έτσι κάνουν αποτοξίνωση. Επίσης τα κρεμμύδια παράγουν και τα δάκρυα που διατηρούν υγρή και καθαρή την επιφάνεια των ματιών μας. Ένας άλλος σύμμαχος, το σκόρδο, βοηθά στην αποβολή των αποβλήτων και των επικίνδυνων ελευθέρων ριζών από το σώμα μας!



Δεν υπάρχουν σχόλια: